Voeding hond
Notice [8]: Undefined variable: widget_amount
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337
Warning [2]: Division by zero
Error in bestand /home/dgcdenieuw/domains/dgckampen.nl/public_html/includes/pluggable_functions.php op regel 337

Voeding hond

Goede voeding is essentieel. Goede voeding geeft de basis voor een goede gezondheid. Als dierenartspraktijk adviseren wij om uw hond brokken te geven van hoge kwaliteit. Dat wil zeggen, met hoogwaardige eiwitten en voedingsstoffen, een constante kwaliteit en samenstelling en zo min mogelijk afvalstoffen. Zodat het lichaam van uw hond de voeding optimaal benut. Dit komt tot uiting in:

  • een gezonde huid en glanzende vacht, zonder schilfers,
  • weinig en stevige ontlasting,
  • uw hond in goede conditie en vol levenslust!

Pups, tot een leeftijd van ongeveer 4 maanden, hebben in verhouding een hogere energiebehoefte dan volwassen honden. Dit komt door:

  • -      Groei   * Skeletopbouw; andere calcium/fosforverhouding en meer vitamine D.
  •                   * Weefselopbouw (spieren, zenuwen): hogere eiwitbehoefte.
  • -      Grote activiteit.

Voor opgroeiende pups is het dus van belang de juiste voeding en de juiste hoeveelheden te geven. Voor puppy’s met een volwassen gewicht van meer dan 25 kg is het extra belangrijk om pupvoeding voor grote rassen te geven. Hier zit namelijk minder energie en minder calcium in. Dit zorgt ervoor dat het skelet zich evenwichtig ontwikkelt. Zo zullen er later minder problemen optreden met het bewegingsapparaat, zoals heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Geef uw hond tot een leeftijd van 4 maanden 4 maaltijden per dag. Op een leeftijd van 4 tot 6 maanden brengt u dit aantal terug naar 3. Daarna is 2x per dag voldoende. Puppyvoeding wordt gegeven bij kleine rassen tot ongeveer 6 maanden leeftijd, bij middel-grote rassen is dat tot 9 maanden en bij grote rassen tot 12 maanden. Daarna kunt u overgaan op een compleet voer voor de volwassen hond. Doe dit niet van de ene op de andere dag, maar geleidelijk, door in de loop van een week steeds een beetje meer van de volwassen voeding door de puppybrokken te mengen. Zo kunt u spijsverteringsproblemen voorkomen.

Een veelgestelde vraag van pupeigenaren is of hun hondje niet te dik of juist te mager is. Houd als richtlijn aan dat de ribben van de hond direct gemakkelijk te voelen moeten zijn. Wanneer u te ver door moet drukken, is de hond te dik. Boven de weegschaal in onze praktijk hangt een duidelijke uitleg om de conditie van uw hond te scoren. Zorg ervoor dat uw pup, en later de volwassen hond, nooit te dik wordt! Dikke honden hebben niet alleen minder uithoudingsvermogen, maar kunnen bovendien last krijgen van gewrichtsaandoeningen en hart- en ademhalingsproblemen. Bovendien hebben ze meer kans op het ontwikkelen van suikerziekte en leveraandoeningen. Verder lopen zij grotere risico’s bij operaties/ narcose, hebben ze een slechtere huid- en vachtconditie.

Ook voor ondersteuning bij lichamelijke aandoeningen zijn er veel verschillende soorten voedingen. Denk hierbij aan: overgewicht, diabetes, verminderde nierfunctie, overgevoelige darmen, arthrose, blaasgruis, allergie, etc. Informeer gerust bij onze assistente naar de beste voeding voor uw hond.

Stel ons een vraag


Contact opnemen met DGC Kampen

Heeft u een vraag, opmerking of wilt u gewoon even kennismaken? Neem gerust contact met ons op. Of het nu gaat om het plannen van een afspraak, het verkrijgen van advies voor de verzorging van uw huisdier of om meer te weten te komen over onze diensten, wij staan altijd voor u klaar.

038 331 3930Inschrijven